Artnit

Sreda, 19 Avgust 2015 11:05

Dekorisanje dnevne sobe sa narandžastim kaučom ili sofom Istaknut

Narandžasta boja je mnogo raznovrsnija nego što se misli. Postoji narandžasta nijansa za bilo koji dekor, jer njene nijanse mogu da budu od svetle do veoma jake. U uređenju svake dnevne sobe narandžasti kauč ili sofa može postati vizuelno dominantan elemenat ili osnova za dekorisanje.

Boje zidova, a naročito onog iza kauča ili sofe, treba da se usklade sa narandžastom bojom. Komplementarna boja je plava i ako obojite zidove u plavu boju, kauč ili sofa će se istaći zbog jakog kontrasta. Tamnija narandžasta se može kombinovati sa svetlijom nijansom plave boje i obratno. Ako izaberete plavu pozadinu, na primer tapete koje uključuju malo narandžaste i neutralne boje, kao što je siva, imaćete početnu osnovu za paletu dnevne sobe.

Da bi kreirali više formalan izgled dnevne sobe, razmislite o pozadini sa zemljanim tonovima, kao što su prigušene nijanse crvene, meke braon ili bledožute boje.

Variranje tekstura u prostoru dnevne sobe je podjednako važno kao korišćenje boja. Na primer, potpuno bele drvene ili vinil roletne sa širokim letvicama mogu da ponude balans tekstura narandžastom kauču ili sofi. Za moderni kožni kauč ili sa čistim linijama, draperija sa karnerima je staromodni dizajn, a baršunaste krem zavese, mogu da stvore elegantan, poseban, neočekivan kontrast.

Tamnonarandžasti kauč ili sofa izgledaće posebno sofisticirano u kombinaciji sa bogatim, neutralnim bojama, kao što je siva.

Narandžasti kauč ili sofa kombinovan sa sivo-plavom, zelenom ili bojom šljive stvara utisak raskoši i topline u dnevnoj sobi.

Kauč ili sofa će biti u centru pažnje kada je presvučen u žive nijanse narandžaste boje. Ublažite nijanse ove boje sa komplementarnim zemljanim tonovima zidova, nameštaja i završite sa zlatnim akcentima na ramovima umetničkih slika.

Uskladite narandžasti kauč ili sofu sa detaljima i ukrasima. Za vedriji i razigran izgled dnevne sobe kombinujte kauč ili sofu svetlonarandžaste boje sa detaljima, kao što je na primer topla ružičasta stolica ili tirkizna stona lampa, a za klasičniji mirniji izgled opredelite se za beli, sivi ili crni stočić, ukrasne jastuke zemljanih tonova.

Pročitano 3751 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 22 Juli 2020 10:40

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa narandžastim kaučom ili sofom