Odštampajte ovu stranicu
Četvrtak, 06 Avgust 2015 11:38

Dekoracija kamenčićima sa plaže Istaknut

Dekorisanje kamenčićima je jedan od najboljih načina da se unese umirujuće dejstvo prirode u dom ili napravi kutak za opuštanje u vrtu. Glatka tekstura, raznovrsne forme i prirodna paleta boja kamenčića pružaju uz malo kreativnosti bezbroj mogućnosti za dekorisanje doma. Pri tome ovo dekorisanje ne zahteva skoro nikakve troškove i odgovara svim stilovima uređenja doma, od rustičnog do klasičnog ili modernog.

Da bi dodatli lični pečat domu, u staklenu vazu ili teglu stavite malo kamenčića. Oni će izgledati zanimljivo na polici u dnevnoj sobi, a prostor će ispuniti pozitivnim osećanjima i energijom.

Kamenčići mogu da postanu ukrasi podmetača za vruće posude, posebno u modernim rustičnim kuhinjama napravljenim od prirodnih materijala. Zalepite kamenčiće na krugove od filca ili drveta i dobićete savršene podmetače za čajnik.

Flomasterima ili temperama možete da obične, glatke kamenčiće pretvorite u mala umetnička dela, kojima ćete ukrasiti enterijer doma.

Kamenčići prekriveni sa malim heklanim radovima u raznovrsnim oblicima su uvek dobar ukras za komode ili police u domu.

Od kamenčića možete da napravite razne figurice. Uz samo malo lepka, boje i kreativnosti stvorićete interesantne ukrase.

Vedar ukras uz stazu u vrtu ili ulaz u domu su bubamare napravljene od kamenja. Za njih je potrebno malo veće kamenje, crvena, crna i bela boja.

Umesto kupovine više buketa cveća, uzmite staklenu vazu, dodajte sloj šljunka, sipajte vodu tako da bude delimično puna, a zatim dodajte jedan veliki cvet sa isečenom stabljikom. Stavite ga na vrh vode i dobićete lep, jeftin centralni detalj za sto. Možete grupisati ove neobične ukrase, koristeći vaze različitih visina ili možete da dodate još jedan sud sa plutajućom svećom umesto cveta.

Kamenčići sa plaže, stavljeni u vazu, dopuniće vedar aranžman sa žutim cvetovima na stolu.

Pročitano 4770 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 22 Juli 2020 10:31
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci