Odštampajte ovu stranicu
Sreda, 24 Juni 2015 11:34

Srebrna boja - za prefinjen dom Istaknut

Srebrna boja unosi eleganciju i sofisticiranost u enterijer doma, a usklađuje se sa skoro svim bojama. Prevelika prisutnost ove boje stvara kičasti efekat. Ali, kada se upotrebi svedeno, unese sa detaljima ili nekim komadom nameštaja oživeće svaki prostor i stvoriti osobenu atmosferu u domu.

Elementi nameštaja mogu da budu osnova za unošenje srebrne boje. Srebrne ivice stvaraju osoben vizuelni efekat kožnog kauča i fotelje u klasičnoj dnevnoj sobi. One naglašavaju i notu glamura, kojom odiše ova dnevna soba.

Potpuno srebrn stočić je zanimljiv centralni detalj u dnevnoj sobi sa bež sofom. Uz srebrno rasvetno telo poput stone lampe, izgledaće elegantno uz svetlosive zidove.

Zidne obloge, poput tapeta mogu da budu osnova za uređenje trpezarije. Srebrne tapete sa interesantnim dizajnom stvaraju prijatnu svečanu atmosferu.

Srebrna boja može veoma nenametljivo da ukrasi trpezariju kroz raznovrsne detalje, kao što su srebrne dekorativne posude, srebrne lampe, slike sa srebrnim okvirima. Trpezarijski sto sa pločom od transparentnog stakla, kome su vidljive dekorativne noge ili postolje u srebrnoj boji, kao i trpezarijske stolice u srebrnoj boji stvoriće svečanu atmosferu.

U spavaćoj sobi srebrna boja stvara sofisticiran ambijent uz detalje, kao što su srebrno uzglavlje, dekorativni jastučići u nijansama srebrne boje ili prekrivač kreveta i posteljina. Srebrne lampe sa abažurima na noćnim ormarićima i okviri slika u toj boji ili srebrni detalji kao deo dekoracije nameštaja će naglasiti prijatnu atmosferu.

Mali elegantan stakleni konzola stočić sa nogama srebrne boje, iznad koga je ogledalo sa dekorativnim srebrnim ramom, a dve srebrne zidne lampe sa obe njegove strane čine neobičnim svaki kutak u domu. Ovi efektni detalji mogu da budu deo hodnika, dnevne sobe, trpezarije ili čak i spavaće sobe.

Dekorativni detalji koji su istovremeno i funkcionalni poput posuda za četkice i sapune, čaše stvoriće vintage izgled kupatila.

Pročitano 3784 puta
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci