Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 14 Juni 2015 11:27

Usklađivanje zavesa sa stilom uređenja i bojama u enterijeru doma Istaknut

Da bi ambijent u enterijeru doma bio prijatan i odisao svojom osobenošću zavese treba da se usklade sa stilom uređenja i bojama u enterijeru, kao što su boja nameštaja, tapeta, zida, podnih prostirki, tepiha, ukrasnih jastuka, uzglavlja, prekrivača i sa drugim detaljima i ukrasima.

Uskladite tkanine zavesa sa stilom uređenja prostora. Za veoma tradicionalnu sobu ispunjenu klasičnim nameštajem, izaberite dekorativne teške pamučne tkanine, svilu, brokat ili žakar u cvetnim, ornamentalnim ili geometrijskim dezenima ili jednobojne. Zavese su često od poda do plafona.

Za moderan stil nameštaja dobar izbor su jednostavne pamučne zavese ili njihova mešavina, uz gušće ili ređe tkanje. Na zavesama mogu da se kombinuju dve boje koje dominiraju u enterijeru.

Za opušten, neformalan izgled enterijera, odlučite se za lake zavese, štampane, čvrste panelne zavese ili platnene zavese.

Ako je u sobi zastupljeno mnogo nijansi i dezena, ili raznovrstan nameštaj, dobar izbor je jednobojna zavesa u boji nekog posebnog komada nameštaja, koja će ublažiti kolorit, ali i spojiti različite stilove u enterijeru.

Polazna tačka za izbor dezena boja zavese može da bude podna obloga, tepih ili podna prostirka, posebno u dnevnoj sobi.

Za harmoničan izgled enterijera uskladite dezen i boju zavesa sa ukrasnim jastucima ili meblom na sofi, kauču i fotelji.

U spavaću sobu u kojoj dominiraju nežne ljubičaste nijanse stavite elegantnu zavesu sličnih nijansi. Sa ovom zavesom uskladite boje zida, tapeta ili rama slike, kao i boje ukrasnih jastuka i uzglavlja na krevetu.

Pročitano 4484 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 19 Juli 2020 10:29
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci