Artnit

Nedelja, 17 Maj 2015 11:22

Uređenje malih prostora neobičnih oblika i uglova doma Istaknut

Skoro svaki enterijer doma ima manje prostore neobičnih oblika i uglove koji izgledaju teško za uređenje. To mogu da budu mali uglovi u domu koji izgledaju kao da nemaju stvarnu svrhu, udubljenje ispod stepenica ili suviše mali ulazni deo. Postoje ipak laki i jeftini načini da se iskoristi svaki prostor i pretvori ne samo u funkcionalan već i u atraktivan kutak.

U mali kompaktan kutak neobičnog oblika u domu možete da stavite okrugli trpezarijski sto, dve stolice i klupu, a pored zida vitrinu za odlaganje stvari ili stavljanje ukrasa.

Za prijatan kutak ne treba mnogo prostora. Stavite dugu udobnu klupu ili malu sofu i trpezarijski sto. Jastuci jarkih boja i svetle zavese će dopuniti ovaj svetao prijatan prostor u kome može da se doručkuje ili popije neki čaj ili kafa.

Najbolji način da se iskoristi ugao bilo koje veličine je da se pronađe komad nameštaja koji se potpuno uklapa u njega. Ovaj komad nameštaja, konzola sto, vitrina ili orman zauzima najmanji mogući prostor, a može da bude ne samo funkcionalan, već i zanimljiv detalj.

Od ugla u svakoj sobi možete da napravite udobno mesto za čitanje, pletenje, ispijanje kafe ili čaja. Sve što je potrebno je stolica ili fotelja, udoban jastuk i korpa za čuvanje sitnica.

Ugao u svetlom hodniku može da postane radni kutak. Povežite dva zida jednom daskom, na koju možete da ugradite potrebne fioke za odlaganje papira i knjiga i dobićete zanimljiv minimalistički radni sto, a zatim dodajte stolicu i stonu lampu.

Popunite prostor ispod stepenica sa interesantnom ugaonom garniturom za sedenje. U ovaj nepravilan prostor ispod stepenica stavite udobnu sofu i zanimljiv stočić za kafu, a oživite ga umetničim slikama na zidu, ukrasnim jastucima jarkih boja i svežim cvećem u vazi.

Pročitano 4103 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Uređenje malih prostora neobičnih oblika i uglova doma