Artnit

Nedelja, 19 April 2015 11:12

Boje vrata u domu Istaknut

Unutrašnja vrata mogu da izgledaju efektno i zanimljivo u svakom delu i svakom stilu uređenja doma. Samo promena boje unutrašnjih vrata može da unese novu atmosferu u svaki prostor i zameni njegovo sivilo. Vrata jarke boje ili čak i samo vrata svetle boje naglasiće ulaz u prostoriju ili postati zanimljiv fokus u prostoru.

Pri izboru boja vrata, trebalo bi da razmislite o dominantnoj boji u dizajnu enterijera. Na primer, ako dominira svetla ili bela boja, možete da izaberete malo tamnija vrata, kao što su na primer tamnoplava, ili možda crna vrata.

Ako u enterijeru dominiraju malo tamnije boje, svetlija boja vrata može da bude dobar izbor. Tako će se u prostoru postići sklad i ravnoteža.

Vrata mogu biti i u potpunom kontrastu sa enterijerom. Uz tamne zidove vrata u svetlim neonskim bojama, ili svetle zidove vrata u jarkim bojama neona, uneće notu glamura u prostor.

Ali, previše kontrasta između vrata i zida ponekad može da bude neskladno. Ako su zidovi svetli, izaberite sličnu, ali življu boju za vrata. Tako ćete dobiti klasičan, elegantan prostor.

Vrata obojena u kontrastnu boju zida, kao što su na primer svetloplava vrata i beli ili narandžasti zid će privući pažnju, ali će vizuelno iseckati malu sobu. Ako više volite elegantniji izgled, ili ako su vrata na nezgodnom mestu, na primer blizu ugla ili na kraju hodnika, obojite ih u istu boju kao zidove. Prostorija će izgledati vizuelno prostranije.

Da bi se stvorila harmonična atmosfera, boja vrata može da bude ista kao boja tepiha, stolica, stola ili drugih detalja u enterijeru.

Kombinacija boja na stranama i ivicama vrata može da bude vizuelno zanimljiva u prostoru, a naročito ako se obojena ivica ili strane vide samo kada su vrata otvorena ili u određenom položaju.

Klizna vrata su posebno zanimljiv elemenat u modernim enterijerima. Crvena vrata će na primer, uvek da budu u fokusu i uneće vedrinu.

Pročitano 3689 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje vrata u domu