Artnit

Subota, 21 Mart 2015 11:46

Raspored nameštaja u maloj dnevnoj sobi Istaknut

U uređenju dnevne sobe treba voditi računa o rasporedu nameštaja. Mala dnevna soba se može lako pretvoriti u prepun prostor. Uvek imajte u vidu da je najbolji raspored nameštaja onaj koji stvara osećaj prostranosti i udobnosti i omogućava lak protok kroz prostor. Ako napravite plan i pravilno rasporedite nameštaj i mala dnevna soba može da postane prava oaza u domu.

Obično je nameštaj u dnevnoj sobi organizovan oko televizora ili kamina. Da bi uštedeli prostor stavite televizor na zid. Međutim, televizor ili kamin ne mora da bude glavna fokusna tačka, možete da koristiite i neke druge arhitektonske elemente.

Prostor dnevne sobe uvek uključuje više od horizontalnih dimenzija. Naglasak na vertikalnoj dimenziji u maloj dnevnoj sobi se može postići zavesama koje vise od plafona do poda, što čini da plafoni izgledaju višlje.

Ako želite da istaknete podove u maloj dnevnoj sobi, koristite duge ćilime ili tepihe, gotovo kao mesta za sedenje. Ćilim ili tepih ispod prosečne veličine činiće da mala soba izgleda još manje.

Postavljanje kauča ili sofe, čak i nekoliko santimetara od zida doneće sveži izgled i učiniti prostor dnevne sobe vizuelno većim.

Komode izgledaju najbolje kada se stave uz zid. Stavljanje komode u uglu dnevne sobe stvara čudan prostor.

Osvetljenje je jedan od najvažnijih elemenata u prostoru, a postavljanje rasvete treba da obezbedi maksimalno svetlo u dnevnoj sobi. Postavite izvore svetlosti tako da svaki kutak bude jednako osvetljen.

U većem otvorenom prostoru označite deo za malu dnevnu sobu sa dve zanimljive fotelje i jednom sofom, veliki stočićem za kafu i tepihom. Popunjavanje prostora sa stočićem može da deluje nelogično, ali korišćenje nekoliko velikih komada u malom prostoru zapravo stvara jednostavan klasičan prostor.

Pročitano 4889 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 11 Mart 2019 12:19

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Raspored nameštaja u maloj dnevnoj sobi