Artnit

Subota, 14 Februar 2015 12:48

Pultovi i šankovi u domu Istaknut

Pultovi i šankovi su veoma funkcionalni elementi svake kuhinje, a posebno otvorene. U uređenju kuhinje oni su odličan način da dodate više mesta za sedenje, radnu površinu ili prostor za skladištenje. Takođe mogu da budu i zanimljivi dekorativni elementi koji će uneti osobenu vizeulnu notu u kuhinju ili stvoriti poseban prostor u delu dnevne sobe.

Pultovi i šankovi se izrađuju u različitim materijalima i bojama. Oni ne moraju da imaju isti izgled kao kuhinjski frontovi ili radna ploča. Ali, ipak ne treba koristiti velike kontraste u bojama, kao ni dosta različite materijale. Ako je na primer, cela kuhinja u drvetu, šank izveden od metala nije dobro rešenje.

Kamen, mermer, drvo ili pločice su materijali koji se najčešće koriste na frontovima pultova i šankova u kuhinji.

Oblik pulta ili šanka zavisiće pre svega od veličine i oblika kuhinje. Oni se izrađuju u raznovrsnim oblicima - pravougaonika, kvadrata, a mogu da budu polukružni, u obliku slova G ili L.

Pult ili šank u kuhinji može da podeli prostor na jednostavan i zanimljiv način. Posebno je praktičan u otvorenim prostorima, gde može da postane vizuelna pregrada i jasno odvoji različite funkcije, dnevnog boravka od kuhinje.

Pultovi ili šankovi su praktični produžeci kuhinjskih elemenata. Pult ili šank može da bude zamena za trpezarijski sto ili idealno mesto za povremene brze obroke. Dodajte stolice samo sa jedne strane i stvorićete svakodnevni prostor za obedovanje.

Ako je kuhinja mala pult ili šank može da postane radna ploča ili njen produženi deo za obavljanje kuhinjskih poslova.

Pult ili šank može da bude i u vidu komode ili polica na koje će se odložiti razno posuđe, dekorativni predmeti i drugi predmeti koji su neophodni u kuhinji.

U pult ili šank može se staviti lavabo, ali i nešto od kućnih aparata, kao što su šporet, mikrotalsna pećnica ili mašina za pranje sudova.

Pročitano 8139 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Pultovi i šankovi u domu