Artnit

Četvrtak, 12 Februar 2015 12:15

Klupa u trpezariji Istaknut

U uređenju trpezarije, posebno manje upotreba klupa predstavlja značajan način da se uštedi prostor. Klupa može biti udobna kao i stolica, a istovremno pruža raznovrsne mogućnosti u pogledu kombinovanja naslona za leđa, za ruke, tapaciranja sedišta, postavljanja uz zid ili slobodno u prostoru. Ovaj komad nameštaja zbližava ljude, a prostor čini gostoprimljivim i toplim. Takođe, nije samo deo rustičnih trpezarija, već sasvim dobro pristaje i u modernim.

Klupa je posebno zanimljivo rešenje kada nema dovoljno prostora, ili je za obedovanje namenjena tačno dimenzionisana niša ili neki ugao u trpezariji. Ispod ove klupe možete da dobijete i skladišni prostor ako instalirate fijoke ispod nje.

Za trpezarije koje se nalaze u okviru kuhinje ili dnevne sobe, trpezarijske ugaone garniture i klupe mogu da budu zanimljivo estetsko, ali i praktičnije rešenje od trpezarijskih stolica.

Uskladite klupu sa stilom uređenja trpezarije. Da bi uneli notu luksuza opredelite se za kožne tapacirane klupe u crnoj, braon ili žutomrkoj boji. Za savremenu trpezariju dobar izbor su klupe jednostavnog stila, ali i mala klupa sa cvetnim akcentom. Ako volite jednostavan klasičan stil, možete izabrati drvene klupe. Jednostavne klupe za sedenje su savršene za modernu trpezariju.

Ako volite rustični stil, možete drveni sto sa klupom od hrastovine da stavite u tradicionalno uređenu trpezariju ili vikendicu.

Da bi stvorili zanimljiv efekat u prostoru uskladite klupu sa oblikom trpezarijskog stola, kao i oblikom i dezenom trpezarijskih stolica.

Usklađivanjem boje klupe sa bojama stolica i detalja, poput lustera ili vaze sa cvećem stvara se zanimljiv kutak u trpezariji.

Klupa može da bude ugaona, najčešće postavljena ispod prozora uz zid. Kada se postavlja uz zid, klupa ne mora da ima naslon za leđa, već se on može zakačiti za zid u vidu jastuka. Ove klupe mogu biti drvene sa jastucima ili tapacirane. Dezen tkanine klupa treba uskladiti sa enterijerom.

U domu gde ne postoji jasna granica između dnevne sobe i trpezarije klupa oblikovana u sofu može vizuelno da podeli prostor.

Pročitano 6241 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 27 Februar 2019 11:55

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Klupa u trpezariji