Artnit

Nedelja, 25 Januar 2015 12:31

Oker boja - za toplu atmosferu u domu Istaknut

Oker boja se najčešće dobija kombinacijom tri boje, žute, braon i bele. U zavisnosti od količine i odnosa ove tri boje, dobiće se raznovrsne nijanse svetlije ili tamnije oker. Tradicionalno ona je najkorišćeniji pigment u bojenju zidova enterijera doma. Veoma lepo će izgledati ako bude dominantna boja u domu, ali i kao akcentna boja kada se stavi nekoliko predmeta u ovoj boji.

Oker-žuta boja stvara formalnu, ali i veselu i toplu atmosferu. Ova boja, kao dominantna biće zanimljiva u svakoj prostoriji u domu.

Kutak sa kaminom u dnevnoj sobi može da bude jedinstven. Oker-žuta boja zida učiniće sobu prostranijom, a ukrasni jastuci, tepih i stolnjak u ovoj boji naglasiće sofisticiranost. Luster, ogledalo i sto upotpuniće vizuelni izgled ove dnevne sobe.

Oker-zlatna boja ugaone sofe je veoma zanimljiva u dnevnoj sobi. Ukrasni jastuci umanjuju njenu intenzivnost i dodaju note crne i bele boje koje su skladne sa drugim delovima sobe.

Nijanse oker boje stvaraju tradicionalan, ali istovremeno i neobičan ambijent u ovoj trpezariji. Ove nijanse se pojavljuju i na umetničkoj slici na zidu.

Kuhinjski elementi u nijansama oker boje su uvek dobar izbor, posebno za rustične kuhinje.

Zid oker-braon boje sa parketom slične nijanse može da bude elegantan okvir za svaku trpezariju, a posebno za onu u braon boji.

Zidovi tamnije oker nijanse stvaraju smirenu atmosferu u spavaćoj sobi. Ukrasni jastuci u sličnoj nijansi, kao i na umetničkoj slici na zidu unose elegantnu notu u prostor.

Oker-crveni zidovi sa detaljima i sličnoj nijansi uneće malo topline u svaki prostor u domu.

Jaka i bogata oker-žuta boja je idealna za zidove dnevne sobe. Fotelja u oker boji, kao i pozlaćen okvir umetničke slike dodaće notu glamura u ovaj prostor.

Pročitano 35864 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 21 Februar 2019 11:46

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Oker boja - za toplu atmosferu u domu