Artnit

Nedelja, 18 Januar 2015 12:07

Zemljani tonovi - za jednostavnost i toplinu u domu Istaknut

Zemljani tonovi su prigušeni, deo našeg prirodnog okruženja i mogu da stvore savršenu pozadinu u svakom domu. Braon kao čista boja i u različitim suptilnim nijansama kao što su krem, bronzana, ali i žutomrka, oker, terakota, žalfija, topla siva su deo šeme zemljanih tonova. Ovi tonovi unose u dom prirodnu toplinu, notu glamura i elegancije. Paleta zemljanih tonova se lako dizajnira i nije ograničena samo na klasični ili rustični stil uređenja, već je možete uneti i uklopiti u eklektičan ili čak moderan stil uređenja doma.

U prostorima koji su najprometniji u domu ili gde se provodi najviše vremena u druženju, kao što su kuhinja ili dnevna soba zagrejte zidove toplim zemljanim tonovima. Bordo, vatrena narandžasta ili zlatna žuta uneće toplinu i stimulans.

Jesenja paleta zemljanih boja, kombinacija terakote i boje rđe stvara u trpezariji vedru atmosferu. Art print u skladu sa ovim dominantnim bojama stvoriće upečatljiv utisak u prostoru.

Ako ste umorni od gledanja belih ili svetlih zidova, a želite ipak mirnu i opuštajuću atmosferu u prostoru, možete da se opredelite za akcenat zid. Jedan zid obojen u neki intenzivniji zemljani ton osvežiće svaki prostor u domu.

Funkcionalna kuhinja može da bude dizajnirana kao centar porodičnog života. Zemljani tonovi kuhinjskih elemenata, poda i zidova stvaraju kompaktan prostor, koji je povezan sa trpezarijom.

Kreirajte toplu dnevnu sobu za druženje i odmor dekorisanjem u zemljanim tonovima. Boje čokolade, rđe, žalfije i žutomrka boja stvoriće miran ambijent i uneti dašak prirode u dom.

Razne nijanse braon boje su uvek dobar izbor za dnevnu sobu. Njihovom kombinacijom stvara se elegantan i sofisticiran prostor koji odiše udobnošću.

Kada je reč o izboru mirne boje za spavaće sobe, nikada ne možete pogrešiti sa zemljanim tonovima, kao što su karamel, krem, bež, čokolada, zlato ili bronza. Ovi tonovi su prirodno opuštajući i smirujući.

Mozaici u kupatilu stvaraju vizuelno zanimljiv harmoničan prostor. Kupatilo u zemljanim tonovima, sa tamnobraon i svetlobež tonovima pločica raznih veličina istovremeno izgleda čisto i moderno.

U enterijeru doma mogu da se koriste raznovrsni detalji zemljanih boja kao akcenti. To može da bude na primer apstraktna umetnička slika, ukrasni jastuk, stona lampa, vaza ili neki neobičan ukras.

Pročitano 11143 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 23 Februar 2019 12:19

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Zemljani tonovi - za jednostavnost i toplinu u domu