Artnit

Subota, 29 Novembar 2014 12:15

Ideje za uređenje malog hodnika Istaknut

Iako ima malu površinu, ipak je moguće lepo i moderno urediti hodnik u domu i na taj način poželeti dobrodošlicu svakom dragom gostu. Kao granica koja deli eksterijer od enterijera doma, mora da ispuni svoju ulogu spone, da bude svetao i otvoren za podsticanje protoka pozitivne energije.

Da bi hodnik bio svetao i prozračan obojite zidove u belu ili svetliju boju, a usmerite pažnju direktno na pod uvođenjem jarke boje, na primer oblaganjem pločicama ili stavljanjem malog tepiha u nekoliko nijansi iste boje ili u kombinaciji skladnih i jarkih boja. Ovo dizajnersko rešenje će osvežiti i razigrati ulaz u dom.

Bez obzira da li su uske ili široke, obojene ili tapete, pruge u različitim pravcima osvežiće zidove u malom hodniku. Horizontalne pruge će uskom prostoru dati širinu, a dijagonalne i vertikalne pruge, posebno ako su svetlije utisak produžavanja uskog hodnika. Da biste povećali efekat, menjajte njihov pravac. Sa prugastim tepihom vedrih boja hodnik će izgledati duži.

Osnovni nameštaj za hodnike su uzani cipelarnici, natkasne i garderoberi. Lepi detalji mogu da budu i čiviluci zamimljive forme, mali tabure ili stolica za lakše obuvanje. Bela boja je uvek dobar izbor, jer deluje elegantno i širi prostor. Svetlije nijanse pastelnih boja oživeće ovaj prostor.

Udubljenje u zidu u malom hodniku je često mesto za kabast nameštaj koji se sasvim ne uklapa. Ugrađeni ormarići će međutim stvoriti osećaj otvorenog i svetlijeg prostora, a niša iznad njega iluziju većeg prostora. Ugradni ormar u hodniku na čijim vratima je veliko ogledalo, takođe vizuelno povećava prostor.

Jedno od najčešćih mesta u domu gde se stavlja konzola sto je hodnik. Ovaj sto dodaje stil i stvara interesantan vizuelni efekat, kao i dobrodošlicu gostima koji dolaze u dom. Istovremeno može da se koristi i kao posebno mesto za držanje ključeva, tašni, pisama i drugih sitnica, kao i za stavljanje ukrasa ili vaze sa svežim cvećem.

Police na zidu učiniće mali hodnik urednim i preglednim, i istovremeno stvoriti osećaj većeg prostora. Neobična forma police uneće Vaš lični pečat i na prazan zid.

Rasveta je neophodna, posebno u malim hodnicima bez prozora. Ugradne svetiljke ili male nadgradne plafonske, koje su linijski postavljene su najbolji izbor za uske hodnike, jer ne zauzimaju mnogo prostora.

I kada je osvetljen mali hodnik je obično taman. Dekorativna ogledala, različitih veličina duž zida će poboljšati osvetljenje, reflektovanjem svetla u hodniku. Ne samo da će ogledala ulepšati hodnik, već će stvoriti i nov vizuelni izgled prostora. Sa ovim ogledalima moći ćete da bacite poslednji pogled kada izlazite, namestite kravatu ili šminku.

Mali hodnici ne moraju da budu bezizražajni i monotoni. Dodajte umetničku sliku i komad nameštaja sa čistim linijama i stvorićete mali kutak i u ovom hodniku.

Vaza sa cvećem i stone lampe su zanimljivi dekorativni elementi u malim hodnicima. Često se stavljaju na uske cipelarnike ili natkasne.

Pročitano 7049 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 10 Februar 2019 11:52

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za uređenje malog hodnika