Artnit

Subota, 11 Oktobar 2014 12:03

Violet boja unosi notu glamura u dom Istaknut

Violet boja je povezana sa svetom fantazije i potrebom da se pobegne od praktičnog života. Ona simboliše mudrost, superiornost, moć, uticaj i inspiraciju. Nijanse violet boje u enterijeru doma unose stil i elegantnu notu i često se vezuju uz marokanski stil uređenja doma. U svim prostorijama, dnevnoj sobi, trpezariji, spavaćoj sobi, dečjoj sobi i kupatilu violet može da bude dominantna ili akcentna boja.

Violet boja je odličan izbor za zidne tapete, sa šarom ili teksturom. Ako se njome boje zidovi izaberite svetle nijanse violet boje. Tamnijim nijansama violet obojite jedan zid, a druge obojite u bledolila, svetloplavu ili bledoružičastu boju.

Više nijansi violet boje - nameštaj, zidovi i tepih unose elegantnu notu u modernu dnevnu sobu.

Upečatljive plišane violet stolice u trpezariji uz beli trpezarijski sto su zanimljiv kontrast oštroj pozadini crne i bele boje. Crvene čaše, čajnik zanimljivog oblika dopunjen crvenom bojom i belo cveće na stolu, kao i beli ukrasni jastuci na violet stolicama dopunjuju neobičan vizuelni efekat u trpezariji.

Violet boja je uvek dobar izbor za spavaće sobe. Ako je soba mala izaberite svetliju nijansu violet boje, kao što je na primer prljavoviolet. Tavanicu treba obojiti svetlijom nijansom violet boje od zidova, da bi soba izgledala vizuelno prostranije.

Zidovi, ukrasni jastuci, mali tepih i roletna u nijansama violet boje sa lakim nameštajem od drveta sa violet akcentima i violet-belom posteljinom stvaraju zanimljiv prostor u dečjoj sobi, savršeno živahan, a istovremeno vazdušast i svež.

U kupatilu skoro svaka nijansa violet boje može da se koristi samostalno ili u kombinaciji sa drugom bojom. Violet boja stvara u kupatilu smirenu atmosferu.

Detalji u violet boji mogu da budu uvek zanimljiv izbor. U beloj modernoj dnevnoj sobi u minimalističkom stilu, detalji poput violet ukrasnih jastuka na trosedu, tepiha ili ukrasa na stolu uneće življu atmosferu.

Malo atraktivne violet boje se može lako uklopiti u šemu boja u enterijeru. Stolice, fotelje ili taburei u violet boji su odličan način dodavanja boje u dnevnoj sobi ili trpezariji. Takođe, već postojeće stolice se mogu presvući u violet tkaninu, običnu ili sa šarama.

Violet boja je savršen izbor za bogate tkanine od pliša, svile i čipke koje unose prefinjen izgled, istovremeno upečatljiv i luksuzan. Violet barokne aplikacije na ukrasnim jastucima ili zavesama uneće notu glamura u prostor.

Violet ukrasi pružaju savršenu boju u bilo kojoj prostoriji u domu. Pažljivo stavljena vaza, činija ili skulptura može stvoriti fokalnu tačku na kaminu, stočiću ili komodi. Stone lampe takođe izgledaju zanimljivo u ovoj boji. Posuđe, šolje, čaše u violet nijansama će osvežiti prostor u kuhinji.

Pročitano 5357 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 07 Februar 2019 12:00

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Violet boja unosi notu glamura u dom