Artnit

Četvrtak, 09 Oktobar 2014 11:49

Staklo u enterijeru doma Istaknut

Staklo se proizvodi najčešće kao bezbojno. Ono ima mnogo prednosti nad drugim materijalima, lako se održava, a deluje atraktivno i elegantno zbog visokog sjaja. U enterijeru doma se doživljava kao veoma lagano jer je providno. Bezbojno i belo staklo ponekad može da deluje bezizražajno u enterijeru, ali obojeno u neku boju unosi zanimljive efekte, naglašava stil uređenja, a vizuelno ne opterećuje prostor.

Kao materijal za izradu nameštaja sve više se koristi staklo. Posebno je dobar izbor za izradu nameštaja ravnih linija i jednostavnih oblika koji dolaze do izražaja u svetlim i modernim enterijerima. Stočići od bezbojnog stakla uz garnituru za sedenje u dnevnoj sobi i staklene police za ukrase uneće u modernu dnevnu sobu notu elegancije.

Stolovi u trpezariji od obojenog stakla unose notu raskošnog kolorita u prostor.

Lusteri od obojenog stakla zanimljivih oblika mogu da budu fokalna tačka u belom skandinavskom stilu uređenja enterijera doma. Takav luster unosi toplinu i može da se uskladi i sa ostalim detaljima u boji, kao što su na primer ukrasni jastuci.

Lampa u jarkim bojama od obojenog stakla je uvek osoben detalj koji unosi vedrinu u enterijer doma.

Kolekcija od obojenog stakla može da bude izložena na komodi ili na zidnim policama. Ukrasi zanimljivog oblika i teksture stvoriće neobičnu atmosferu u svakom delu enterijera doma.

Visoke, tanke, staklene vaze u raznim bojama se dobro uklapaju u moderne enterijere. Jarke boje poput crvene, ružičaste, žute, zelene, plave ili ljubičaste stvaraju zanimljive vizuelne efekte. Ljubičaste staklene vaze sa zelenim listovima ili cvetovima u kombinaciji sa jastucima u zelenoj i ljubičastoj boji postaju neobični detalji.

Pročitano 3289 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 27 Januar 2019 12:14

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Staklo u enterijeru doma