Artnit

Nedelja, 21 Septembar 2014 11:33

Boja slonovače unosi elegantnu notu u dom Istaknut

Boja slonovače je meka neutralna boja, koja nije sasvim bela i ima nešto od zemljane svetle braon ili bež boje. Ona nosi nešto od čistoće i mekoće bele boje, ali je toplija i malo bogatija. U svaki prostor unosi elegantnu notu i daje mu vizuelno veću dimenziju.

Jedna od neutralnih boja, koja je uvek dobar izbor za bojenje zidova u enterijeru doma je boja slonovače. Tople boje detalja ili nameštaja, kao što su narandžasta fotelja ili crvena boja ukrasnog jastuka oživeće dnevnu sobu sa zidovima, sofom i foteljom boje slonovače. Stočić za kafu sa cvećem, okruglo srebrno ogledalo stvoriće osećaj udobnosti.

Bez obzira na stil uređenja, sofa, kauč ili trosed boje slonovače je idealan centralni elemenat za dnevnu sobu, jer pruža neutralnu osnovu za njeno uređenje. Pošto je ova boja veoma nenametljiva, možete da koristite bilo koju šemu boja, a da ne pogrešite. Ali, uvek treba da je vežete sa malo boje slonovače u ostalom prostoru. Odličan način da to uradite jeste dodavanje boje slonovače na zidove, bojenje drvenarije i vrata u ovu boju ili stavljanje zanimljive umetničke slike na zid na kojoj dominira ta boja.

Sa svojom jednostavnom elegancijom, sofa, kauč ili trosed boje slonovače se uklapa u minimalistički dizajn dnevne sobe. Za zidove izaberite sličnu nijansu i ukrasite ih sofisticiranim crno-belim fotografijama ili umetničkim slikama. Akcenti neutralnih nijansi, ali tamnijih, poput ukrasnih jastuka su zanimljivi detalji. Ugalj crna ili čokoladnobraon se dobro slažu sa nameštajem i zidovima boje slonovače, kao što je na primer crni stočić za kafu, komoda ili stolice. Ako više volite mekši, ali i dalje moderan izgled, opredelite se za sive ili braon komade nameštaja.

Dnevna soba sa sofom, kaučom ili trosedom boje slonovače može da deluje jednolično. Boja slonovače je idealna pozadina za raznovrsne boje, oblike i teksture ukrasnih jastuka. Ukrasni jastuci, svetle nijanse poput ružičaste, violet ili tirkiz uneće boju i vedrinu. Ako više volite grafički izgled, opredelite se za ukrasne jastuke sa geometrijskim šarama, a za razigran izgled za moderne cvetne. Dodajte teksturu kombinovanjem neravnih, kožnih ukrasnih jastuka sa luksuznim plišanim.

Tepih boje slonovače je dobar izbor za sobe u kojima dominiraju jarke nijanse boja, poput crvene, narandžaste ili zelene.

Antički stočić boje slonovače je uvek zanimljiv detalj, a posebno u klasičnom uređenju doma.

Lampe i ukrasi u boji slonovače su interesantni detalji u svakom kutku doma.

Pročitano 5877 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 21 Avgust 2015 11:01

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boja slonovače unosi elegantnu notu u dom