Artnit

Petak, 29 Avgust 2014 11:10

Male fotelje u enterijeru doma Istaknut

Male fotelje su komadi nameštaja, koji pružaju udobnost, ne opterećuju prostor, a mogu da budu i zanimljivi dekoravni elementi ili akcenti, skoro u svakom delu enterijera doma. One mogu da se uklope u svaki stil uređenja enterijera i unesu osobenu notu.

Oblici malih fotelja variraju od klasičnih četvrtastih sa naslonima, pa do onih amorfnih nepravilnih oblika koji odgovaraju modernim enterijerima. Takođe, mogu da budu od raznih materijala - kože, pliša, štofa, ratana ili bambusa, ali i jednobojne ili dezenirane.

U maloj dnevnoj sobi male fotelje mogu da budu veoma praktične, naročito ako postoji potreba za većim brojem mesta za sedenje.

Najčešće su fotelje deo garniture za sedenje i izgledaju kao sofa ili trosed u manjoj verziji. Takvi setovi često izgledaju jednolično u prostoru, posebno ako je stil uređenja minimalistički i linije nameštaja svedene i bez suvišnih detalja. Mala fotelja treba da se uklopi sa linijama centralne sofe ili troseda, ali ne previše, a dolazi do izražaja u prostoru, i ako je potpuno drugačija. Na primer, uz beli kožni trosed mala fotelja od bambusa ili ratana stvara opušteniju atmosferu, dok mala fotelja u stilu baroka ističe mešavinu različitih stilova uređenja. Uz klasični sivi trosed dve dezenirane male fotelje neobičnog oblika stvoriće vedriju atmosferu.

Mala fotelja se može postaviti da stoji samostalno. Izdvojena iz garniture za sedenje u dnevnoj sobi, sa stočićem i detaljima formira poseban kutak za čitanje, odmor ili rad.

Mala fotelja može da bude interesantan akcenat u prostoru, po obliku ili po boji. Crvena fotelja svedenog oblika unosi živost u minimalističku dnevnu sobu, u kojoj dominira bela boja.

Mala fotelja u življoj boji, kao što je na primer narandžasta ili crvena boja, a povezana sa drugim detaljima u dnevnoj sobi, je uvek lep ukras.

Male bele fotelje neobičnih oblika lala i živih boja jastučića sa stočićem i detaljima formiraju zanimljiv prostor u svakom manjem delu enterijera doma.

Pročitano 4660 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Male fotelje u enterijeru doma