Artnit

Utorak, 14 Januar 2014 16:20

Boje ukrasnih jastuka Istaknut

Ukrasni jastuci su bitan elemenat uređenja enterijera doma. Oni su jednostavan i sofisticiran način dodavanja boje u prostor. Različite boje ukrasnih jastuka unose upečatljive vizuelne efekte. Izbor boja zavisi najviše od stila uređenja enterijera.

Da bi se ukrasni jastuci uskladili sa dizajnom enterijera sobe, njihove boje bi trebale da se ponove na još nekom elementu uređenja enterijera, kao što su draperije, zavese, abažur lampe, tepih ili umetnička slika. Jastuci ne mora da budu potpuno iste nijanse boje. Neke male varijacije dodaju prirodni kontrast.

Šareni jastuci sa cvetnim motivima živih boja uneće živost i razigranost u prostor.

Jedan veći jastuk sa zanimljivim crnim printom na tamnom kauču unosi elegantnu notu u prostor. Ako je kauć kožni, jastuk od mekog pliša uneće toplinu i stvoriće osećaj udobnosti.

Neobične kombinacije boja ukrasnih jastuka stvaraju osoben izgled enterijera sobe. Tirkizna i intenzivna zelena boja su netipična kombinacija, ali se one međusobno dopunjuju, i stvaraju veliki kontrast kauču neutralne bež boje.

Komplementarne boje su ključne za stvaranje dinamičnog i zanimljivog ambijenta. Nekoliko ukrasnih jastuka komplementarnih boja, kao što su žuta sa ljubičastom, plava sa narandžastom, a crvena sa zelenom. Ove kombinacije zaista stvaraju upečatljiv vizuelni efekat u prostoru.

Beli kauč može oživeti sa ukrasnim jastucima sa cvetnim motivima. Printovi i nijanse boja jastuka treba da budu slični, a njihova veličina i boje cvetnih motiva mogu da se menjaju. Na ovaj način dobija se savremen, ali šik izgled prostora.

Zemljane boje poput braon, bež, drap, oker ili krem sa velikim geometrijskim printovima su odličan izbor boja ukrasnih jastuka za elegantnije enterijere.

Boje ukrasnih jastuka mogu da osvetle i ožive prostor. Svetlije nijanse boja, kao što su zelena, narandžasta, plava i žuta ili njihova kombinacija stvoriće topliji i intimniji prostor.

Pročitano 5434 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 19 Juli 2019 11:05

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje ukrasnih jastuka