Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 08 Decembar 2013 17:21

Detalji kao novogodišnja dekoracija Istaknut

Novogodišnja dekoracija unosi praznični duh i radost u dom. Bilo da su akcenat ili centralni deo u prostoru, detalji mogu da unesu u enterijer doma boju, toplinu, sjaj i stvore novogodišnju atmosferu.

Ukrašen nameštaj može da postane lepa dopuna prazničnoj dekoraciji. Praznični sjaj i boju komodi i njenim predmetima daće venčići od zelenih grančica jelke ili bora vezani ukrasnom crvenom trakom za nju.

Zanimljiva dekorativna vinjeta na starinskoj komodi ili na kaminu unosi prazničnu atmosferu. Staklene činije sa minijaturnim šišarkama, sjajni novogodišnji ukrasi raznovrsnih tekstura i oblika ukrašeni satenskim mašnama u providnim činijama sa nekoliko ukrasa i šišarki na komodi ili kaminu stvaraju neobičan praznični izgled. Sjajni novogodišnji ukrasi zanimljivih tekstura i oblika okačeni o satensku traku dopunjuju praznični izgled komode ili kamina.

Omiljena umetnička slika sa motivom zime može da postane zanimljiv detalj u novogodišnjoj dekoraciji. Slika zimskog pejzaža iznad kamina ili komode sa srebrnim zidnim lampama oko nje stvaraju zanimljiv okvir za zimsku prazničnu scenu. Zelene grančice i šišarke na kaminu unose prirodu, a srebrni izduženi ukrasi sjaj. Plavi i srebrni novogodišnji ukrasi "ušuškani" u zeleni venac od grančica završavaju zimsku prazničnu scenu.

Jednostavan način da se unese praznična atmosfera u dom je da se crvena činija napuni velikim zelenim ukrasima u obliku zvona. Zelene grančice i male crvene jabuke pojačaće tradicionalne praznične boje - zelenu i crvenu.

Tradicionalne novogodišnje boje daju bezbroj mogućnosti za dekorisanje. Prirodan aranžman sa malo sjaja postaje osoben detalj. Jednostavna kvadratna staklena posuda ili vaza može da se ispuni zelenim grančicama jelke ili bora i sjajnim crvenim ukrasima različitih veličina i oblika. Ovaj aranžman dopuniće zanimljiv crveni cvet.

Stalak za kolače ukrašen zelenim grančicama, staklenim kuglama, šišarkama i crvenim bobicama stvara sofisticiran i elegantan izgled. Može da bude zanimljiv centralni detalj na svečanom stolu, ali i na komodi ili stočiću u dnevnoj sobi.

Pročitano 4185 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 05 Juli 2019 10:11
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci