Artnit

Subota, 12 Oktobar 2013 18:44

Izbor lustera Istaknut

U savremenom dizajnu enterijera luster postaje nezaobilazan elemenat rasvete doma. Pored svetlosti koju pruža luster sve više postaje i zanimljiv detalj, ne samo u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi, već efektno može da izgleda i u kupatilu, kuhinji ili hodniku. Luster može da stvori posebnu atmosferu u enterijeru doma i zato je njegov izbor veoma bitan.

Izbor lustera zavisi od veličine sobe. Veliki lusteri su pogodni za velike prostorije, a posebno za one sa visokim plafonom. Za male sobe, i za one sa nižim plafonom odgovaraju jednostavni lusteri sa jednom kuglom ili eventualno dva abažura.

U osnovi lusteri su izrađeni od metala, kristala, običnog ili dekorativnog stakla, plastike, drveta. Ovi materijali se lakše čiste i traju duže. Abažuri od stakla, plastike, metala mogu da budu ukrašeni sa kristalima, perlicama, kuglicama.

Abažuri lustera izrađeni od tkanine, svile, papira, čak i perja mogu da budu veoma zanimljivi, ali su kratkog veka i zapaljivi.

Lusteri treba da budu usklađeni sa bojama u enterijeru. Za svetle enterijere dobar izbor su svetliji lusteri.

Elementi enterijera, kao što su na primer nameštaj, tepih ili umetnička slika mogu da budu polazna tačka za izbor lustera.

Za luksuzan stil uređenja, najbolji su lusteri od visećih kristala, jer najbolje reflektuju svetlo. Kovano, pozlaćeno, bronza, kristal daju uvek sobi poseban šarm i luksuz.

U sobu sa stilskim nameštajem kristalni luster sa crnim abažurom daje posebnu elagantnu notu.

Enterijer uređen u klasičnom stilu postaje elegantniji sa raskošnim lusterom neobičnog dizajna.

U moderan stil uređenja doma se dobro uklapaju lusteri neobičnih geometrijskih oblika i jarkih boja.

Ako u enterijeru postoji mnoštvo stilova uređenja neće se pogrešiti ako se izabere jednostavan luster.

Pročitano 4520 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 01 Juli 2019 11:06

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Izbor lustera