Artnit

Subota, 10 Novembar 2012 22:33

Umetnost u domu Istaknut

Dom koji ima samo nameštaj i prazne zidove nema svoj lični pečat. Zato unesite u dom umetničke radove. Možete uneti raznovrsne umetničke radove od uramljenih fotografija do apstraktnih slika i tapiserija i tako ćete oplemeniti i ulepšati svoj prostor. Umetnički radovi sa drugim detaljima i ukrasima i stilom uređenja doma mogu da kreiraju jednu zanimljivu vizuelnu priču.

Uskladite postavke umetničkih radova sa Vašim stilom uređenja doma. Simetrične postavke su tradicionalnije i formalnije, a asimetrične su modernije. Takođe, imajte u vidu stil slike i rama. Za klasičan stil uređenja doma, upečatljivi su mrtva priroda, pejzaži i stilovi kao što su realizam i impresionizam. Za moderan stil uređenja doma birajte veće i apstraktne komade. Ni tehnike ne treba mešati. Na primer, ulja na platnu idu u svojoj grupi, akvareli u svojoj. Osim toga tematski treba da budu prilagođeni prostoru u domu.

Dnevna soba je veoma važna u svakom domu, u njoj se provodi najviše vremena, kroz nju prolazi najviše ljudi. Zato u dnevnu sobu ne treba stavljati kontraverzna umetnička dela. Uvek su dobar izbor pejzaži ili crno-bele fotografije. Razmislite o uključivanju više tema ili kategorija slika. Možete na primer, na jedan zid da stavite različite stare tonirane fotografije, a na drugi male pejzaže. Ali, ako je stil uređenja dnevne sobe moderan odlično će se uklopiti apstraktne slike.

U trpezariju stavite nekoliko jednostavnih komada kako ne bi prenerazili svoje goste, na primer mrtvu prirodu, pejzaž. Ali, učiniti da se ljudi osećaju udobno ne znači da treba da stavite dosadnu sliku. Ako je prostor trpezarije veći izaberite kolorističke veće slike.

Za kuhinju neki dizajneri enterijera ne preporučuju slike. Ali, ako se ipak odlučite, stavite ih na mesto gde ih neće oštetiti voda ili toplota na primer, blizu stola za ručavanje. Pejzaž ili mrtva priroda sa voćem u klasičnom ramu dobar su izbor za etno kuhinju. Za modernu kuhinju probajte sa apstraknim slikama svetlijih boja ili sa interesantnim motivima geometrijskih formi i ramovima od nerđajućeg čelika.

Za spavaću sobu izaberite svoje ili porodične fotografije. Ako aranžirate komade u grupe preporučuje se korišćenje jedne kolor teme ili sve crno-bele fotografije ili fotografije u boji. Ako ste ljubitelj likovne umetnosti možete se opredeliti za pejzaž ili mrtvu prirodu sa motivima flore ili faune. Izbor stila slike opredeliće stil uređenja spavaće sobe.

U hodnik možete staviti grupu fotografija ili slika koje imaju sličnu temu, na primer flora i fauna. Pejzaži i mrtva priroda sa cvećem ili voćem su uvek dobar izbor. Na taj način ćete učiniti ovaj deo doma impresivnim i zanimljivim.

Pročitano 4189 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 29 Mart 2014 17:37

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Umetnost u domu