Artnit

Subota, 21 Septembar 2013 11:23

Akvarijum u enterijeru doma Istaknut

U savremenom enterijeru doma akvarijum postaje bitan detalj. Svaki prostor može da bude oplemenjen, vizuelno proširen, obojen akvarijumom. Akvarijum pun živahnih, šarenih ribica unosi vedrinu u prostor, a posmatranje ribica kako plivaju pruža sate uživanja i smanjuje stres. Svetlosni efekti, refleksije vode i biljaka kreiraju zanimljivo prirodno okruženje. Prema feng šuiu akvarijum postavljen na pravo mesto može vlasniku omogućiti sreću, bogatstvo, harmoniju.

Akvarijum treba postaviti u vidnom delu sobe. On može da se postavi na najrazličitija mesta u prostoru, ali osnovna aparatura akvarijuma treba da se prilagodi prostoru i obliku, da ne bi bilo teškoća u njegovom održavanju.

U dnevnoj sobi veliki akvarijumi najčešće zauzimaju centralna mesta. Akvarijum može da se postavi uz zid dnevne sobe ili da postane deo garniture za sedenje. Bogat kolorit, neobičan oblik i unutrašnje osvetljenje akvarijuma stvaraju upečatljiv vizuelni efekat u prostoru.

Zid sobe je mesto na koje se može postaviti akvarijum bez večih ogranićenja. Akvarijum postaje veoma zanimljiv detalj kao "slika u zidu" ili na zidu.

Akvarijum može da postane neobičan sto ispred garniture za sedenje u dnevnoj sobi.

Akvarijumi sa ravnim prednjim delom omogućavaju najbolji pogled na ribice, jer pogled nije iskrivljen usled povezivanja stakla. Oni mogu biti pričvršćeni za zid, korišćeni kao zid koji deli dve sobe, smešteni u kaminu umesto vatre.

Akvarijumi mogu biti različitih veličina i oblika. Najčešći su u obliku kvadra, ili sa trougaonom osnovom. Postoje i kuglasti, ali i mnogi drugi različiti oblici. Ipak, možda dovoljno zanimljivi mogu da postanu mali akvarijumi neobične forme.

Pročitano 3688 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Akvarijum u enterijeru doma