Artnit

Petak, 19 Juli 2013 20:57

Ideje za uređenje kuhinje Istaknut

Kuhinja, kao funkcionalna celina je veoma bitan deo svakog enterijera doma. Zato je u njenom uređenju funkcionalnost na prvom mestu, ali to ne znači da se ne može kreirati lep i prijatan ambijent. Uređenje kuhinje pruža mnogo mogućnosti, pa čak i nekoliko jednostavnih ideja može da osveži izgled kuhinje i unese osobeni stil.

Bojenje zidova je jednostavan način da se osveži izgled kuhinje. Ako su na primer, osnovne boje u kuhinji neutralne, zidovi ili samo jedan zid mogu da budu u nekoj jarkoj boji. Za zanimljiv i vedar izgled kuhinje mogu da se kombinuju komplementarne boje, kao što su na primer koral narandžasti zidovi sa plavim kuhinjskim elementima.

Kuhinjski elementi mogu da dobiju sasvim novu dekorativnu notu. Oni mogu da se oboje i tako dobiju nov i svež izgled. U maloj kuhinji donji kuhinjski elementi mogu da se oboje tamnijom bojom, a gornji nekom svetlijom, što vizuelno povećava prostor. Ukoliko su kuhinjski elementi sa staklenim vratima, bojenje njihove unutrašnjosti, posebno jarkim bojama, poput narandžaste i žute će uneti živost u prostor. Ako su stare površine od materijala koji ne može da se boji, samolepivim tapetama može da se postigne pravi efekat. Promena starih kvaka i drški od brušenog nikla i bronze dodaje interesantnu notu kuhinjskim elementima.

Postavljanje police je jednostavan, inovativan način da se prostor učini vizuelno atraktivnijim. Drvena ili staklena polica iznad sudopere ili pored ormarića omogućava da se očisti prostor od malih stvari koje se ne koriste svakodnevno. U njima mogu da se izlože dekorativne i sentimentalne stvari. Na otvorene police mogu da se stave tanjiri, posude, šolje i unese osvežavajući kolorit.

Prozor može da postane mesto za dodavanje boje i teksture u kuhinji. Da bi izgled kuhinje bio skladan zavesa treba da sadrži neku boju koja se već nalazi u kuhinji, u nekom njenom detalju, zidu ili kuhinjskim elementima. Takođe, su dobar izbor venecijaneri, čiji raznovrsni oblici i boje stvaraju poseban koloristički pano. Roletne od prirodnih materijala, kao što su ratan, trska ili bambus daju poseban šarm ovom prostoru.

Na zidove mogu da se postave umetničke slike koje će uneti prijatnu atmosferu u kuhinju. Zanimljive su slike mrtve prirode na kojima je voće, ili drugi motivi flore.

Kuhinja može da se oživi sa nekoliko saksija sa začinskim ili drugim biljkama. Saksije mogu da se grupišu na plato koji se postavlja ispred prozora, da bi biljke imale dovoljno svetlosti.

Uvek je dobar ukras za kuhinju posuda sa voćem ili vaza sa buketom svežeg cveća.

Nove tkanine osvežiće kuhinju. Postojeće kuhinjske krpe i presvlake na stolicama mogu se zameniti nekim u vedrim i zanimljivim dezenima.

Male stvari koje su usklađene sa kolor šemom kuhinje mogu da stvore nov ambijent u prostoru. Držači za pribor i tanjire, posudice za začine, teglice, čašice, kutijice, zidni sat i drugi jednostavni detalji učiniće prostor vizuelno zanimljivijim.

Pročitano 5511 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 17 Maj 2019 10:36

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za uređenje kuhinje