Artnit

Sreda, 31 Oktobar 2012 18:20

Braon boja - za topao i udoban dom Istaknut

Braon boja simboliše zemlju, dom, poreklo, naše korene. Braon boja je ozbiljna boja koja označava stabilnost, strukturu, podršku, prirodan život, a unosi toplotu i udobnost u dom.

Mirna, bogata i domaća su reči kojima dizajneri enterijera opisuju braon boju. Oni je smatraju sigurnom bojom i "novom crnom bojom". Nijanse braon boje uvek će imati posebno mesto u dizajnu enterijera doma, zato što su to konstantne boje u prirodi.

Braon boja je sjajna boja za uređenje doma, jer može da bude i moderna i elegantna, ali i klasična i rustična. To znači da nećete pogrešiti ako je koristite u uređenju svog doma. Pa i sada ako dobro razmislite imate dosta braon boje u svom domu. Trpezarijski sto i stolice, podovi, ramovi za prozore i vrata su često od drveta koje je braon boje.

Ljude posebno privlači bogatstvo prirodnih nijansi drveta. Braon boja se zbog asocijacije sa bojama drveta, može koristiti u svakom prostoru doma. Možete koristiti braon boju kao osnovnu boju kada uređujete dom. Neka Vam priroda uvek bude inspiracija kada dekorišete dom braon bojom.

Braon boja ima mnogo nijansi od veoma tamne čokoladne do bledokrem nijanse. Birajte raznovrsne nijanse braon boje u različitim teksturama i dobićete uvek interesantan, elegantan izgled svakog prostora u domu. Veoma tamna braon boja može zameniti crnu boju, slagati se sa svim bojama, a dodati malo topliji ton. Braon boja i njene svetlije nijanse kao braon-žuta, bež ili krem su odličan izbor za bojenje zidova i za tapete. Boje koje su prisutne u enterijeru doma tada izgledaju bogatije i svetlije. Bež i boja kože donose toplotu i čest su izbor za enterijere doma. To su klasične, neutralne boje koje su potcenjene, ali su vanvremenske.

U dnevnoj sobi braon boja unosi toplinu i udobnost u svakoj nijansi od bogate mahagoni do svetle borovine.

Tamniji i srednji tonovi braon boje dodaju prijatnu atmosferu i posebno su dobri za biblioteke i radne sobe u domu.

Kuhinja i trpezarija su mesta za okupljanje članova porodice. Možete koristiti čokolada braon nijansu za kuhinje i trpezarije da bi one izgledale elegantnije. Ta nijansa braon boje stvara toplu atmosferu, mirnu i intimnu u kojoj se ukućani osećaju udobno.

Ukrasima braon boje unećete uvek malo toplote i udobnosti u svaki deo doma.

Pročitano 4137 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 17 Juni 2017 11:49

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Braon boja - za topao i udoban dom