Artnit

Subota, 22 Juni 2013 20:56

Ukrasi za terase i balkone Istaknut

Terasa ili balkon može da se pretvori u mali radostan cvetni kutak za odmor, druženje ili rad. Detalji su posebno važni elementi, jer daju lični pečat i osoben izgled ovom prostoru. Saksije sa cvećem, lampe, suncobrani, jastuci, stolnjaci i raznovrsni ukrasi, kao što su mini fontane, kamenčići ili školjke stvaraju prijatan ambijent.

Dezeni na pločicama, jastucima, prekrivačima, stolnjacima, kao i drugim detaljima mogu da stvore posebnu atmosferu na terasi ili balkonu. Posebno tkanine unose mekoću, boju i teksturu u prostor. Sitne šare, cvetni motivi, nepravilni oblici, nijanse crvene, narandžaste i žute boje se dobro kombinuju sa drvetom i keramikom. Pruge, hladne boje poput plave, ljubičaste, sive, zelene, se lepo kombinuju sa hladnim materijalima, kao što su metal i kamen.

Boje, kao što su limun žuta, narandžasta, ljubičasta, ružičasta i nebo plava osvetljavaju prostor i čine ga vedrim. Da bi se osvetlio prostor terase ili balkona mogu da se stave saksije svetlih boja i rustična keramika u svetlijim nijansama.

Mini fontana na stočiću ili u nekom uglu terase ili balkona može da bude interesantan detalj. Žubor vode pretvara terasu ili balkon u mesto za opuštanje.

Interesantni detalji za terasu ili balkon su dekorativni kamenčići i školjke, koji mogu da se stave u prozirnu činiju sa vodom. Ako se dodaju latice i veštački lokvanji dobija se još jedan zanimljiv ukras.

Da bi se napravila hladovina na sunčanoj terasi ili balkonu, mogu se upotrebiti drvene perle, suncobran, tenda, baldihin ili asura.

Hladovina se može napraviti stavljanjem visećih saksija ili korpi sa biljkama puzavicama na sunčanoj strani terase ili balkona. Saksijsko cveće će svojim listovima napraviti hladovinu i obasuti prostor prijatnim mirisima.

Boje, oblik i tekstura saksija su uvek zanimljivi detalji na terasi ili balkonu. Kada se kombinuju sa biljkama stvaraju upečatljiv vizuelni efekat i poseban prirodan ambijent.

Lampe od kovanog gvožđa ili bambusa obavijene platnom, kao i fenjeri i dekorativne sveće mogu uneti dašak romantike, ali i stvoriti prijatno mesto za odmor, posebno u tople letnje večeri.

Pročitano 8238 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 07 Maj 2019 10:40

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ukrasi za terase i balkone