Artnit

Ponedeljak, 22 April 2013 21:50

Ideje za uređenje kupatila Istaknut

Uređenje kupatila ne mora da bude veliki izdatak. Sa malo kreativnih ideja i mašte svako kupatilo može da dobije nov zanimljiv izgled i vizuelno bude veće iako stvarno to nije.

Svetle boje na podovima i zidovima vizuelno će učiniti kupatilo većim. Ako se dodaju dekorativni detalji jarkih boja dobija se i izgled prostranosti. Pribor, peškiri i ostali predmeti u kupatilu trebalo bi da budu jarkih boja.

Upotreba stakla daje iluziju većeg prostora. Uz providna staklena vrata za tuš kupatilo će izgledati veće.

Staklo reflektuje svetlo i kada se koristi za dekorativne police i daje zanimljiv izgled prostoru kupatila.

Postavljanje ogledala na suprotne strane zidova tako da mogu da se reflektuju jedno u drugo učiniće kupatilo prostranijim.

Svetlo uvek daje iluziju prostora. Ako je moguće, u kupatilo treba da se stave veći prozori.

Veštačko osvetljenje, može da se usmeri na određena mesta u kupatilu i na taj način se stvara vizuelno zanimljiv prostor.

Fluorescentna svetla u kupatilu čine da tavanica izgleda niže. Iako omogućavaju dobro osvetljenje ne preporučuje se preterano korišćenje ovakvog osvetljenja u kupatilu, jer može brzo da zagreje mali prostor.

Sve nepotrebne stvari bi trebalo izbaciti iz malih kupatila. Viseće stalaže, police na zidovima i druge stvari mogu da stoje, ali samo ako služe za specifične potrebe.

Pročitano 3137 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 22 April 2013 22:31

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za uređenje kupatila