Artnit

Petak, 26 Oktobar 2012 12:01

Kombinacije crne boje sa drugim bojama - za elegantan dom Istaknut

Crna boja se slaže sa skoro svim bojama. Nijanse crne boje se kreću od zloslutno crne do sofisticirane crne, lako se kombinuju sa drugim bojama i kreiraju sjajne kontraste i vizuelne efekte u prostoru. Uz različite kombinacije crne boje mogu da se koriste i različite teksture crne boje, sjajne ili mat, u uređenju doma, da bi se kreirali raznovrsni ambijenti.

Crna i bela boja stvaraju jednu od najboljih kombinacija boja u enterijeru doma. One daju svežinu, čistoću, sofisticiranost i elegantan izgled svakom prostoru. Crno i belo je definitivno spoj ravnoteže suprotnosti i sjajan kontrast. Međutim, u domu suviše ovog kontrasta može stvoriti "ukočen" ambijent sve dok se ne uvede još neka boja. Unesite na primer žute peškire u kupatilo ili stavite mak crveni poster na zid dnevne sobe ili jednostvano unesite sobne biljke i prostor će sigurno postati vedriji i topliji.

Kombinacija crne i žute boje čini sobu življom i vedrijom. Žuta boja unosi svetlost, a beli akcenti je još više osvetljavaju i čine čistom. Tako crna boja dobija neophodnu toplinu i postaje posebno dobar izbor za trpezarije.

Kombinacija crne i ružičaste boje je dosta svestrana. Ova kombinacija može dati elegantan ili veličanstven, ali i veseo ambijent. Često se koristi za devojačke sobe.

Kombinacija crne i zelene boje je snažna. Posebno je interesantna za moderna kupatila. Zelena boja uvek stvara osećaj prirodne svežine i mira, dok crna boja dodaje eleganciju u ovaj prostor. Beli akcenti, kao peškiri ili sanitarija doprinose stvaranju svetlog, čistog prostora.

Crna i plava boja su sjajna kombinacija zato što se međusobno dopunjuju. Mnoge različite nijanse plave boje se dobro slažu sa crnom bojom i kreiraju miran, opuštajući prostor. Kada se ovoj kombinaciji boja dodaju beli akcenti enterijer dobija i notu otmenosti.

Kombinacija crne i bež boje je tradicionalna, klasična, udobna. Ova kombinacija stvara uvek spokojnu i toplu atmosferu u enterijeru. Posebno je dobar izbor za dnevne sobe.

Crna boja sa metalik zlatnom, bakarno-srebrnom ili bojom mesinga kreira raskošan izgled. To je česta kombinacija boja za stolariju. Kao i bela boja, zlatna je kontrastna boja koja unosi svetlo i toplinu u sobu u kojoj je crni nameštaj.

Crna i crvena boja su veoma jaka kombinacija boja. Ova kombinacija definitivno stvara snažan uticaj na prostor i može biti i sofisticirana kao i tradicionalna, moderna, dramatična, zabavna ili stilska. Može se koristiti za različite stilove uređenja doma, kao što su moderan, tradicionalan ili orijentalni. Ako se koristi i bela boja stvara se svetliji prostor i unosi malo glamura u enterijer.

Pročitano 12594 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 11 Januar 2020 11:35

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije crne boje sa drugim bojama - za elegantan dom