Artnit

Subota, 01 Decembar 2012 21:21

Ratan nameštaj za svež i prirodan izgled doma Istaknut

Ratan nameštaj je sve više prisutan u enterijeru i eksterijeru savremenog doma. On se uklapa u svaki prostor i stil uređenja doma, funkcionalan je i lako se održava. Nijanse ratana su mnogobrojne od svetlo beličasto-žućkaste, preko svetlo sivkastih nijansi do sivkasto-braonkaste ili potpuno braon boje. Ratan može da se oboji u skoro svaku boju, pri čemu dobija sasvim novu vizuelnu dimenziju.

Ratan, izvedeno od reči Malajski rotan, je naziv za oko 600 vrsta palmi koje potiču iz tropskih regiona Afrike, Azije i Australije. Najveća proizvodnja i obrada ratana je u jugoistočnoj Aziji. Ratan se smatra jednim od najboljih i najjačih prirodnih materijala, ne puca i ne kida se i trajno zadržava oblik.

Ratan nameštaj može da kreira svež i opuštajući ambijent u bilo kom prostoru u domu. Može biti pravi izbor za dvorište, terasu ili sunčanu sobu. Takođe, može da stvori jedan elegantan, ali neformalan ambijent u dnevnoj sobi. Ratan nameštaj se dosta koristi za tropski stil uređenja doma.

Pošto ste postavili ratan nameštaj u dom, razmislite o kupovini jastuka za rekamije od ratana, da bi dodali udobnost i stil. Izaberite jastuke koji dopunjuju svež, prirodan osećaj koji stvara ratan. Ako ste izabrali tropsku temu za dekoraciju enterijera nabavite jastuke sa dizajnom zelene palme, a ako više volite jednobojne jastuke, izaberite sunčano žute ili svetlo koral. Rekamije od ratana možete ukrasiti jastucima od prirodnih materijala i nežnih boja ako želite svežu, opuštajuću i mirniju atmosferu.

Unesite sobne biljke i cveće i stavite ih oko nameštaja. Stavite velike sobne biljke u korpe od ratana za skladan i zanimljiv izgled. Možete da stavite i vaze sa raznovrsnim tropskim motivima kao što su treperavi tropski cvetovi, ptice ili orhideje.

Izaberite pokrivač koji će se bojom uklopiti u enterijer i oplemeniti nameštaj. Ako volite tropski stil uređenja doma, poigrajte se sa egzotičnim osećanjem ratan nameštaja dekorisanjem sobe prostirkama sa motivima životinja. Ako su Vaše rekamije od ratana jednobojne, možete da stavite prekrivač sa motivima šara, leoparda, geparda ili zebre.

Dopunite prirodni izgled ratan nameštaja roletnama od bambusa za prozore. Posteljina može da bude takođe, od prirodnog materijala.

Zidovi sobe koju ste uredili nameštajem od ratana treba da dopune prirodan izgled enterijera. Obojite ih u bež ili boju čokolade.

Nemojte da kombinujete ratan sa plastikom ili inoksom. Zato neka stalak omiljenog poslužavnika ili činija budu od drveta.

Priuštite sebi bar jedan komad nameštaja od ratana stolicu, fotelju ili sto. Ovaj komad nameštaja će sigurno uneti dašak topline i prirodne svežine u Vaš dom.

Pročitano 3723 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ratan nameštaj za svež i prirodan izgled doma