Artnit

Utorak, 20 Novembar 2012 13:16

Sveže voće kao dekoracija u domu Istaknut

Sveže voće kao dekoracija uvek može biti zanimljiv detalj u enterijeru doma. Ova dekoracija unosi žive boje i daje prirodan, svež izgled domu. Kuhinje su najčešće mesto gde se stavlja činija sa voćem. Dekoracija sa voćem takođe, može biti odličan izbor za svaki sto u domu. Voće se raspoređuje u različite dekorativne komade kao što su vaze, staklene, keramičke, srebrne, bronzane činije za voće. Ovaj dekor uvek ima i svoju dvostruku ulogu, povećava apetit i može biti ukusan dezert.

Voće može biti aranžirano kao centralni elemenat na trpezarijskom stolu za vreme proslava, zabava, ili čak svakodnevnog ručka. Postoje razni načini za aranžiranje voća.

Kombinujte voće sa lišćem i cvetovima kako bi kreirali zanimljive kontraste u formi i boji. Činija sa svežim voćem na trpezarijskom stolu dodaje boju stolu i zanimljive oblike. U većini slučajeva kombinacija zrelog ili skoro zrelog voća je dobra. Aranžirajte voće raznih boja i stavite sveže ili suvo lišće ili cvetove između voća da dodate boju.

 

Zamenite stari buket cveća sa buketom svežeg voća. Možete da stavite limune, limete, mandarine u visoku staklenu vazu i dobićete upečatljivu eksploziju boja na trpezarijskom stolu. Kombinacijom svežeg voća i cveća u vazi dobija se neobičan koloristički buket.

Koristite širu vazu ili korpu ako želite dekor na mediteransku ili tropsku temu. Za mediteransku temu stavite u njih limune, pomorandže, ljubičasto ili crveno grožđe, a možete dodati neki list vinove loze ili cvetove. Za tropsku temu stavite bilo koje tropsko voće, banane, mango, ananas, kokos.

Aranžmani od voća na tanjiru-postolju dodaju specifičan akcenat u svakoj sobi. Stavite jedan ili više tanjira-postolja za voće na sredinu stola. Dekorišite vrh tanjira-postolja sa asimetričnim aranžmanima voća i cveća sjajnih raznobojnih boja.

Ako volite minimalizam u uređenju doma, onda koristite kontrastne oblike i boje. Možete na primer da nabavite keramičku vazu ili činiju za voće jake crvene boje sa interesantnom teksturom ili širokim šarama. Eksperimentišite sa drugim kontrastnim elementima, kao što su zelene jabuke i srebrni svećnjaci ili sivi kamenčići i nar. Možete da koristite neobične dizajnerske oblike činija za voće.

Kada dekorišete uvek birajte zrelo, sveže voće. Možete koristiti sezonsko voće, a tropsko voće tokom cele godine, tako da su mogućnosti kreiranja zanimljivih dekoracija zaista bezbrojne. Birajte činije za voće neobičnih oblika, zanimljivog dizajna i boja koje će upotpuniti dekoraciju sa voćem i učiniti je zaista efektnim i upečatljivim detaljom u enterijeru doma.

Pročitano 4365 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 26 Novembar 2018 12:08

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Sveže voće kao dekoracija u domu