Artnit

Nedelja, 31 Januar 2016 12:52

Pino Daeni - Privrženost Istaknut

Italijansko-američki slikar i ilustrator knjiga, Pino Daeni je poznat po svom jedinstvenom stilu slikanja ženstvenih, romantičnih žena i snažnih muškaraca slobodnim, ali preciznim potezima četkice. Poznat je po sposobnosti da “uhvati“ prolazni izraz i pokret, a žene na njegovim slikama su često izgubljene u mislima ili čekaju svoje ljubavnike. Na slici Privrženost, koja izaziva osećaj topline, nostalgije, ljubavi i porodične harmonije, prikazani su žena i dete na treperavoj sunčanoj plaži Mediterana, gde je odrastao.

Na slici Privrženost je u prvom planu naslikan prolazni izraz kroz kretanje žene i deteta. Dok se kreću njihovi pogledi se ukrštaju i ukazuju na snažna osećanja ljubavi i povezanosti između majke i deteta. Nebo i more u pozadini ističu figure majke i deteta, i kao da se stapaju sa njima.

Žena na slici Privrženost je naslikana karakteristično, kao čulno biće i ličnost majke. Ona je nežno osvetljena, detalji su zatamnjeni, a haljina i pozadina su u živopisnoj boji. Dete u beloj haljini oivičenoj žutom bojom je anđeoski naslikano, na način koji poštuje njegovu nevinost i lepotu.

Pročitano 3060 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 10 Avgust 2020 10:40

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Paleta Pino Daeni - Privrženost