Artnit

Stefan Tanasijević

Stefan Tanasijević

Četvrtak, 18 Juni 2015 12:13

Kosta Racin - Dani

Kao na vratu đerdani
niza kamenja studena
tako na pleća dani su
legli i pritisli.

Četvrtak, 18 Juni 2015 11:09

Cvetne gredice u vrtu i dvorištu

Cvetne gredice ili vrtne gredice su tradicionalni elementi vrta i dvorišta, koji svakom delu prostora mogu da daju upečatljiv izgled. One variraju u veličinama i oblicima i stvaraju prijatne i veoma različite akcente u eksterijeru doma. Kombinacijom raznih vrsta biljaka i cveća, bojama cvetova i listova, kao i njihovim različitim visinama stvara se raznolik i razigran izgled cvetnih gredica u toku cele godine.

Sreda, 17 Juni 2015 20:18

Kleoma - paukov cvet

Kleoma je zbog teksture stabljike i neobičnih oblika cvetova uvek zanimljiv detalj u vrtu, ali i lep ukras u saksiji. Naziv paukov cvet je dobila zbog svog krupnog cveta, sa dugim prašnicima, koji podsećaju na noge pauka. Cvetovi imaju upečatljiv miris.

Sreda, 17 Juni 2015 20:12

Isak Levitan - Letnje veče

Isak Levitan se smatra za najvećeg ruskog slikara pejzaža, a po broju slika u tom žanru prevazišao je sve svoje savremenike u Rusiji. Tvorac je takozvanog pejzaža raspoloženja i na svojim slikama prikazuje nenametljivu lepotu provincijske Rusije sa primesom melanholije. Na pejzažu Letnje veče iz 1899. godine, koji se danas nalazi u Državnoj Tretjakov galeriji u Moskvi, naslikan je motiv ruske prirode - jednostavan i prodoran.

Vi ste ovde: Home Flora doma Stefan Tanasijević