Artnit

Subota, 13 Juni 2020 10:30

Simbolika gerbera Istaknut

Cvet gerbera ima bogato simbolično značenje. Uglavnom se povezuje za tužnim događajima i asocira na skromnost. Svojim veselim bojama budi pozitivne emocije i biće odličan podsetnik za prevazilaženje melanholije i tuge koje trenutno doživljavate. Zato što njegove latice ostaju otvorene i tokom noći simboliše i prijateljstvo, nevinost, snagu i veličinu i zato se najčešće poklanja prijateljima.

Cvet gerbera simboliše sreću i radost. On će uneti sunčevu svetlost i toplinu u dom bez obzira koliko mračno izgledao dan.

Simbol gerbera povezan je sa lepotom, čistotom i nevinošću. Pošto je i simbol dece i majčinstva biće savršen poklon za ženu koja je upravo dobila decu ili ih očekuje.

Gerber može biti u različitim bojama. Žuti gerber simboliše veselje, crveni gerber buđenje strasti i energije, ružičasti gerber deluje umirujuće, narandžasti predstavlja simbol života i zdravlja, a beli gerber smiruje um.

Raznolikost u bojama i vrstama čini gerber zanimljivim cvetom i poklanja se za rođendane, slavlja. Cvet gerbera je takođe simbol obmane, a darivanje ovog cveća može simbolizovati da nešto krijete od nekoga. Ovo cveće ne bi trebalo darovati nekome koga volite ili za Dan zaljubljenih, jer će sigurno poslati poruku da nešto skrivate od osobe koju volite.

Pročitano 7396 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Simbolika gerbera